ВЕРОУЧИТЕЉИ

Иван Гавриловић, рођен 22. новембра 1981. г. у Аранђеловцу.

Основно образовање сам стекао у ТШ „Милета Николић“ у Аранђеловцу. Провео сам више година у манастиру Студеници на послушању и у статусу запосленог, што ми је донело значајно духовно и животно искуство. Године 2012. сам уписао основне студије Православног Богословског Факултета Универзитета у Београду.  Дипломирао сам на општем смеру у октобру 2017. г. Мастер студије сам уписао 2020. и завршио 2021. г. на Филолошком факултету Универзитета у Крагујевцу на катедри за Српски језик и књижевност.  Тема мастер рада којом сам се бавио, везана је за област српске средњовековне књижевности, што чини знатну паралелу са студијама теологије, као и значајно проширење и допуну образовања. Упоредо са студијама теологије и филологије, завршио сам седмогодишње едукације из Психоаналитичке интегративне психотерапије и Трансакционе анализе, чија знања и искуство су ми од велике користи у приступу и раду са децом у школи.

На катихетску службу сам ступио у септембру 2018. г. у ТШ „Колубара” у Лазаревцу, у којој  до данас радим  као вероучитељ.

Катарина Вујичић, вероучитељ, рођена у Ваљеву 23. фебруара 1982. године од оца Миодрага и мајке Славке, обоје православних Срба.

Основну школу завршила сам 1997. године у Лајковцу, а средњу 2001. у Лазаревцу, са одличним успехом. Православни богословски институт уписала сам 2001. године, али због укидања института, као апсолвент сам прешла на Православни богословски факултет у Београду. На Православном богословском факултету Универзитета у Београду завршила сам 2012. године Основне студије (практични смер). Верску наставу сам са благословом Његовог Преосвештенства епископа шумадијског Господина Јована предавала у више школа на територији колубарско-посавског намесништва. Од септембра 2004. обављам часну дужност вероучитеља у ОШ „Дуле Караклајић“ у Лазаревцу.

Гордана Ивановић, рођена 17.09.1985. год.

Образовање: Завршен Православни богословски факултет-практични смер – дипломирала 18. новембра 2010. године. 15.07.2014. дипломирала на Православно богословском факултету и стекла звање дипломирани теолог 71 степенастручне спреме, завршена Прва економска школа у Београду, смер економски техничар, завршена Основна музичка школа – смер хармоника, завршена Основна музичка школа – смер соло певање и упоредни клавир. Свирам гитару, усну хармонику и пишем песме.

Познавање језика: Добро познавање писаног и говорног енглеског језика; просечно знање руског језика.

Познавање рада на рачунару: Добро познавање MS Word-a, MS Excel-a i Internet-a.

Радно искуство: Од првог септембра 2010. године радила сам као вероучитељ у основној школи „Михаило Младеновић Сеља“ у Дудовици, као и у подручним школама у Барзиловици, Чибутковици, Жупањцу, а од 1. септембра 2012. и у Брајковцу. Од школске 2013/2014. године радим у Oсновној школи „Војислав Вока Савић“ у Лазаревцу.

Похађам семинаре.

Дејан Јовановић из Ћелија рођен је 17. септембра 1989. године у Лазаревцу од оца Милоја и мајке Наде рођ. Мићић.

Основну школу завршава у Лазаревцу, а затим уписује и у року завршава Богословију Светог Саве у Београду. Након завршене средње богословске школе уписује Православни Богословски факултет Унивезитета у Београду. Руком епископа шумадијског Господина Јована рукопроизведен је у чин чтеца 16. јула 2011. године. Црквени брак са супругом Александром, рођеном Цветиновић из Лајковца, склапа 19. јула 2015. године. Дужност вероучитеља константно обавља од 2013. године у ОШ „Кнез Лазар“ у Лазаревцу, а крећи период и у СМШ „Марко Тајчевић“ у Лазаревцу и барошевачкој подручној ОШ „Милорад Лабудовић Лабуд“ у Бистрици. Од 2020. године обавља дужност вероучитеља у ОШ „Слободан Пенезић Крцун“ у Јунковцу, Араповцу и Миросаљцима. Члан је Културног Центра „Хаџи Рувим“ из Лајковца. Отац је једног детета, кћерке Ангелине.

Немања Радоичић, од оца Горана и мајке Биљане. Рођен у Београду у општини Савски венац 20. јула 1990. године.

Живи у Ћелијама и припада петчанској парохији подручне Епархије шумадијске.
По благослову Преосвећеног Епископа шумадијског Г. Јована је уписао  средњу богословску школу Светог Јована Златоуста у Крагујевцу и уписао Православни богословски факултет Универзитета у Београду 2009. године који је и завршио 2015. године на одсеку практична теологија чиме стиче звање теолог.
По благослову почиње да предаје веронауку 2014. године а тренутно врши дужност вероучитеља у ОШ „Кнез Лазар“ у Лазаревцу.
Ожењен је Јеленом рођеном Пантелић.

Драган Гајић, рођен 4. октобра 1991. г. у Београду.

Основно образовање сам стекао у ОШ „Војислав Вока Савић” у Лазаревцу.  Наставио сам школовање у Гимназији у Лазаревцу, коју сам завршио 2010. г. Исте године сам уписан на основне студије Православног Богословског Факултета у Београду. Дипломирао сам на општем смеру у октобру 2015. г. Уписао сам мастер студије систематско-историјског смера, које приводим крају.

На катихетску службу сам ступио у новембру 2014. г. у ТШ „Колубара” у Лазаревцу, у којој  до данас делујем као вероучитељ.

Припадам парохији при храму Светог Архангела Гаврила у Шопићу, где сам и одрастао.

Стефан Ристић, вероучитељ, рођен је у Лазаревцу 21. маја 1992. године од оца Миладина и мајке Десанке.

Основну школу Кнез Лазар завршио је 2007. године, а Гимназију у Лазаревцу је завршио 2011. године. Исте године уписује Православни богословски факултет у Београду, који је завршио 8. октобра 2015. године са просечном оценом 8.28 и исте године уписује мастер студије на ПБФ-у (систематско-историјски смер), које завршава 28. септембра 2017. године са просечном оценом 8.44 (тема мастер рада: Руски професори на Богословском факултету у Београду и њихов допринос развоју српског богословља: прва половина ХХ века, ментор проф. Владислав Пузовић). Дужност вероучитеља почео је да обавља од септембра 2016. године.

Живојин Јанковић, рођен 12. 11. 1992. године у Лазаревцу.

Завршио Основну школу „Дуле Караклајић” у Лазаревцу. Завршио Богословију Светог Саве у Београду. Апсолвент на Православном богословском факултету Универзитета у Београду. Запослен као вероучитељ од 25. 02. 2019. године. Ради у ОШ „Дуле Караклајић” у Лазаревцу и ОШ Милорад Лабудовић – Лабуд” подручно одељење Бистрица.

Вероучитељ Никола Марковић потиче из свештеничке породице, рођен је 24. маја 1993. године у Крушевцу од оца Радована и мајке Љиљане.

Основну школу „Војислав Вока Савић“, завршио је у Лазаревцу 2008. године и исте године уписује Гимназију у Лазаревцу – друштвено-језички смер. Након успешно завршене средње школе уписује основне студије на Богословском факултету Универзитета у Београду 2012. године. У току студирања остварио је право на стипендију Градске општине Лазаревац као и стипендију Министартва вера. Дипломирао је 2017. године и тада је уписао мастер студије на истоименом факултету. Звање Мастер теолога добија 2019. године након одбрањеног мастер рада под називом „Проблематика израчунавања датума Васкрса у Православној Цркви“.

Као вероучитељ, почео је да ради од септембра 2017. године у основној школи „Слободан Пенезић Крцун“ у Јунковцу до септембра 2020. године, када прелази у основну школу „Кнез Лазар“ у Лазаревцу. Редовно иде на богослужења и учествује као појац у храму Свете Тројице у Јунковцу.

Поред теолошког образовања, Никола је 2018. године завршио и музичку школу „Станислав Бинички“ у Београду, као и онлајн школу за Веб програмера 2019. године.

Илија Цветковић, рођен 23. септембра 1993. године у Лазаревцу.

Основну школу „Војислав Вока Савић” у Лазаревцу је завршио 2008. године, а Техничку школу „Колубара” у Лазаревцу завршава 2012. године. Након завршетка средње школе, исте године уписује Православни богословски факултет у Београду (Општи смер/Богословско-катихетски смер) на којем дипломира 26. јуна 2018.  године  са  просечном  оценом  8,62.  Тренутно  је  студент Религиолошког   мастер   програма   на   истом   факултету. Од 2017/2018. школске године ради као наставник верске наставе у ОШ „Михаило Младеновић Сеља” у Дудовици, као и у подручним одељењима исте школе у Брајковцу, Чибутковици и Жупањцу. Од школске 2020/2021. године ради и у подручном одељењу ОШ „Миле Дубљевић” у Ћелијама. Ожењен, отац једног детета.

Никола Иванковић, рођен 7. јануара 1994. у Лазаревцу.

Основну школу од првог до четвртог разреда завршио у Петки, а од петог до осмог разреда у Лазаревцу. Уписао и успешно завршио петогодишњу Богословију Светог Јована Златоустог у Крагујевцу. Од стране Епископа шумадијског Господина Јована  26.11.2014. рукопроизведен у чин чтеца.
Апсолвент Православног Богословског факултета у Београду,
Запослен као катихета од септембра 2018. у ОШ „Свети Сава“ у Великим Црљенима и у Средњој музичкој школи „Марко Тајчевић“ у Лазаревцу.

sr_RSSerbian