ХОР „СВЕТИ ДИМИТРИЈЕ“

Дуже од деценију и по хор „Свети Димитрије“ стара се за благољепије и торжественост литургијских сабрања у храму св. влкмч. Димитрија у Лазаревцу, али и у храмовима широм нашег намесништва. Много је оних који су прве ноте и вештине црквеног појања научили и стекли управо на пробама овог хора, састављеног углавном од аматера. До сада су се чланови хора успешно представљали на Смотрама православних хорова Епархије шумадијске и имали запажену улогу у програмима обележавања градске славе Видовдана, као и на Данима Колубарске битке. Нарочито бисмо истакли подмладак ове певачке дружине, који на концертима овог друштва има све запаженију улогу.

Хор Свети Димитрије

Вођа хора „Свети Димитрије“, протонамесник, Владимир Стојковић, позива све којима су црквено појање и етно музика блиски да им се прикључе како би још дуго певали у славу Божију, славу роду и у част Љубави. За крај нам преостаје да им пожелимо још пуно година успешног рада, још пуно молитава које ће својим умилним појањем принети пред престо Творца.

Пробе хора и певачког друштва одржавају се после недељне литургије а пријем нових чланова сваке суботе после вечерње службе.

Сви заинтересовани могу се јавити свештенику Владимиру Стојковићу, првом пароху лазаревачком на тел: 065/916-92-99.

sr_RSSerbian