ХРОНОЛОГИЈА

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована црквена општина Лазаревац купује кућу од 40 m2 , земљиште од 2 ha и 20 ари и почиње припреме за реализацију пројекта Земља Живих.

16. априла 2008. године долазе прва четири штићеника и заједница почиње са радом.

24. јула 2008. године Епископ Шумадијски Господин Јован посетио заједницу „Земља Живих“ и благословио штићенике.

5. фебруара 2009. године Епископ шумадијски Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у заједници „Земља Живих“ у Брајковцу, својом беседом и благословом духовно ободрио штићенике.

29. септембра 2009. године Епископ шумадијски Господин Јован освештава темеље нове куће у заједници.

24. октобра 2009. године одржан је донаторски концерт у Лазаревачком центру за културу истакнутог уметника господина Слободана Тркуље. Приход од карата је искоришћен за изградњу нове куће у Брајковцу.

15. фебруара 2011. године познати рок музичар и лидер музичког састава „Партибрејкерси“ посетио заједницу Земља Живих.

24. маја 2013. године заједницу је посетио Његово Високо Преосвештенство Архиепископ цетињски Господин Амфилохије, својом беседом укрепио штићенике и ближе се упознао са пројектом Земља Живих.

23. децембра 2013. године Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Литургију у заједници Земља Живих и у оквиру Литургије крстио тројицу штићеника: Јеврема Филиповића, Милоша Павловића и Зорана Валентића.

21. јануара 2014. године др. Милета Радојевић директор Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама посетио заједницу Земља Живих.

17. јануара 2014. године Епископ шумадијски Јован и намесници Епархије Шумадијске су одржали седницу намесника у заједници „Земља Живих“ у Брајковцу, где су намесници имали прилику да се ближе упознају са овим пројектом наше епархије.

27. марта 2014. године прослављени кошаркашки репрезентативац и председник спортског удружења „Света Србија“ господин Дејан Томашевић са својим сарадницима посетио штићенике заједнице „Земља Живих“.

13. маја 2015. године господин Мирољуб Радосављевић саветник у Канцеларији за сарадњу са црквама и верским заједницама посетио заједницу Земља Живих.

24. септембра 2015. године Епископ шумадијски Господин Јован слижио Свету Архијерејску Литургију у заједници „Земља Живих“ литургији је присуствовао и директор Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама др. Милета Радојевић.

5. марта 2016. године група студената Православног богословског факултета Универзитета у Београду са својим професором доцентом др Драганом Караном, асистентом на катедри за Пастирску психологију, посетила заједницу „Земља Живих“ у Брајковцу, учествовала у Светој Литургији и ближе се упознала са пројектом наше цркве.

У току претходне две године значајна помоћ заједници Земља Живих стигла је из намесништва младеновачког и беличког, у виду хране за стоку и пластеника за производњу поврћа.

sr_RSSerbian