ПРОЈЕКАТ „РУКА ПРИЈАТЕЉСТВА“

Пројекaт „Рука пријатељства“, настао је као плод сарадње ЦО лазаревачке и Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју ОЈ Лазаревац.

Пројекат Рука пријатељства

Корисницима Центра се на овај начин пружа могућност да се развијају духовно, у оквиру своје цркве, чиме храм Светог Димитрија у Лазаревцу поспешује своје могућности у комуникацији и раду са децом са потешкоћама у развоју. Програм се састоји од активности које су плански конципиране и усклађене са способностима и могућностима корисника. Кроз овај облик рада се ангажују корисници различитог степена ометености, пола и узраста, по принципу добровољности. Заступљени облици рада су групни и индивидуални. Радионице се одржавају средом, у сали парохијског дома у Лазаревцу.

Едукативне и креативне радионице имају за циљ да укључе што већи број корисника са потешкоћама у развоју, како би се дружили, упознавали, развијали и подстицали креативно изражавање у духу православне вере. Аутори пројекта „Рука пријатељства“ су дефектолози Јелена Вукић и Љиљана Милић и свештеник Влада Димитријевић.

sr_RSSerbian