ШКОЛА ИКОНОПИСА

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, школа иконописа при храму Светог великомученика Димитрија, у Лазаревцу, почела је са радом 15. фебруара 2014. године, на празник Сретења Господњег. Стога је овај празник и узет као слава њених ученика.

Школа иконописа

До сада су ученици радионице излагали на неколико заједничких изложби у нашем граду и тако се представили лазаревачкој јавности. Из године у годину могао се видети напредак који су полазници школе марљивим радом и трудом постизали. Неговање дарова које нам је Господ подарио полазници радионице сматрају својом обавезом и одговорношћу. У откривању вештина и тајни иконописа, као и Прволика по чијем смо подобију саздани, полазницима помаже предавач Александар Павлић, академски сликар. Иконе наших ученика већ красе многе лазаревачке домове, а то је и била наша жеља када смо ову причу, пре три године почињали. Полазнци радионице су приложили и леп поклон болничкој капели Светих бесребреника Козме и Дамјана у нашем граду, иконе светих лекара и исцелитеља.

За крај, користимо прилику да све заинтересоване, уколико их је ова прича инспирисала, позовемо да нам се придруже у раду и дружењу.

Контакт телефони:
060 72 27 223; Александар Павлић, предавач
063 76 00 337; Влада Димитријевић, координатор радионице

sr_RSSerbian